A tojás a húsvét egyik legfontosabb alapanyag, és nem csak főtt tojás, tojássalátát, vagy kaszinó tojást készíthetünk belőle, de akár húsvéti levest is, például csurgatott tojáslevest.
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír vagy étolaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
- 1 kávéskanál köménymag
Köménymagos csurgatott tojásleves recept:
1 A csurgatott tojásleveshez aprítsd fel a vöröshagymát.
2. Melegítsd fel a zsiradékot egy lábosban, add hozzá a felaprított vöröshagymát, sózd meg, és párold üvegesre.
3. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a lisztet és a fűszerpaprikát.
4. Öntsd fel kb. 1 liter vízzel.
5. Fűszerezd sóval, borssal, és köménymaggal.
6. Fedő alatt, lassú lángon főzd kb. 20 percig.
7. Közben üsd fel a tojásokat egy tálba, és egy kevés sóval habard el.
8. Folytonos kevergetés mellett, csurgasd a felvert tojást a levesbe.
9. Amikor felforrt, már el is készült a csurgatott tojásleves.