Köménymagos csurgatott tojásleves

csurgatott tojásleves köménymagos

A tojás a húsvét egyik legfontosabb alapanyag, és nem csak főtt tojás, tojássalátát, vagy kaszinó tojást készíthetünk belőle, de akár húsvéti levest is, például csurgatott tojáslevest.

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír vagy étolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
  • 1 kávéskanál köménymag

Köménymagos csurgatott tojásleves recept:

1 A csurgatott tojásleveshez aprítsd fel a vöröshagymát.

2. Melegítsd fel a zsiradékot egy lábosban, add hozzá a felaprított vöröshagymát, sózd meg, és párold üvegesre.

3. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a lisztet és a fűszerpaprikát.

4. Öntsd fel kb. 1 liter vízzel.

5. Fűszerezd sóval, borssal, és köménymaggal.

6. Fedő alatt, lassú lángon főzd kb. 20 percig.

7. Közben üsd fel a tojásokat egy tálba, és egy kevés sóval habard el.

8. Folytonos kevergetés mellett, csurgasd a felvert tojást a levesbe.

9. Amikor felforrt, már el is készült a csurgatott tojásleves.

Köménymagos csurgatott tojásleves - Husvet.info.hu

Köménymagos csurgatott tojásleves recept, így készíts egyszerűen, kevés pénzből finom húsvéti levest! Próbáld ki Te is ezt a receptet!

Típus: leves

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: