Rántott nyúl

rántott nyúl petrezselymes krumplival uborkasalátával

Rántott ételek nagyon népszerűek Magyarországon, nincs ez másképp a rántott nyúllal sem. Különleges, finom ötlet húsvéti ebédre.

A nyúl húsa eléggé hasonlít a csirkéhez, ha készítettél már rántott csirkét, a rántott nyúl sem bonyolultabb. Rántott nyúlhoz fiatalabb nyulakat kell felhasználni.

Hozzávalók:

  • 1 kg nyúlhús (fiatalabb)
  • 5 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • bors
  • olaj vagy zsír a sütéshez

Rántott nyúl recept:

1 Sózd és borsozd a konyhakész megtisztított nyúl darabokat, és pihentesd kb. 30 percig.

2. Készítsd elő az alapanyagot a panírozáshoz. Olyan méretű tányérokat/tálakat használj, amiben majd elférnek a nyúl darabok. Tedd a lisztet egy tálba.

2. Egy másik tálba üsd a tojásokat, sózd meg és egy villával habard el.

3. Harmadik tálba pedig a zsemlemorzsát rakd.

4. Panírozd be a nyúl darabokat, forgasd meg lisztben, utána a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.

5 Melegítsd fel a zsiradékot egy olyan edényben, aminek magasabb a fala. Ez lehet serpenyő is, de vannak, akik lábosban szeretik sütni a rántott ételeket, mert amikor fröcsög az olaj, akkor a magasabb fal a lábosban tartja. Mint minden rántott ételt, a rántot nyúlat is bő olajban kell sütni.

6. Ellenőrizd le, hogy kellően felmelegedett-e a zsiradék, dobj egy szem zsemlemorzsát az olajba, ha elkezd sisteregni, akkor jó.

7. Óvatosan tedd a bepanírozott nyulat a zsiradékba, egyszerre csak annyit amennyi elfér.

rántott nyúl sütése

8. Ha beleraktad a zsiradékba, hagyd békén, ha mozgatod, akkor a panír megsérülhet. Közepes lángon süsd aranybarnára mindegyik oldalát. Én nyúllapockát készítettem, az gyorsan elkészül, de a nyúlcomb, mivel nagyobb, annak több időre van szüksége, hogy átsüljön.

9. A megsült rántott nyulat tedd rácsra, hogy a felesleges zsiradék le tudjon csöpögni. Teheted konyhai papírtörlőre is, az is felszívja a zsiradékot, de ne hagyd rajta sokáig, mert az olajtól visszapuhul a bundája és nem lesz ropogós.

Milyen köret illik a rántott nyúlhoz?

Itt találsz ötleteket: TOP 25 köret rántott húshoz

Rántott nyúl - Husvet.info.hu

Rántott ételek nagyon népszerűek Magyarországon, nincs ez másképp a rántott nyúllal sem. Különleges, finom ötlet húsvéti ebédre.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT30M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT60M

Hozzávalók: