Kossuth kifli

Kossuth kifli dióval

Kossuth kifli egy egyszerű, finom sütemény, ami szuper vendégváró a locsolóknak, a tésztája sokáig puha marad.

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 db citrom héja
  • 1 teáskanál vanília aroma vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg dió

Kossuth kifli recept:

1 A Kossuth kiflihez melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki sütőpapírral egy 20×32 cm-es tepsit.

2. Válaszd szét a tojásokat, tedd külön tálba a sárgájákat és a fehérjéket.

3. Egy másik tálba szitáld a lisztet, és keverd hozzá a sütőport és a sót.

4. Egy harmadik tálba kockázd a vajat, és mérd hozzá a cukrot.

5. Egy robotgép segítségével verd fel a tojásfehérjét.

6. Szintén robotgéppel keverd simára a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojássárgájákat, és citromhéjat, és keverd simára.

7. Egy spatulával keverd a vajas masszához a lisztes keveréket és a felvert tojásfehérje felét.

8. A tojásfehérje másik felét óvatos mozdulatokkal keverd a Kossuth kiflit tésztájához.

9. Tedd a masszát a tepsibe, egyengesd el.

10. Egy késsel vágd durvára a diót, és szórd meg vele a tészta tetejét.

11. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig süsd a Kossuth kiflit. Ellenőrizd tűpróbával, hogy valóban megsült-e, majd vedd ki a sütőből és hűtsd ki.

12. Egy nagyobb pogácsaszaggató, vagy egy pohár segítségével készíts belőle hold alakú süteményeket.

13. A Kossuth kiflit tálaláskor megszórhatod porcukorral. Lekvárral is finom.

Kossuth kifli - Husvet.info.hu

Kossuth kifli egy egyszerű, finom sütemény, ami szuper vendégváró a locsolóknak, a tésztája sokáig puha marad.

Típus: sütemény

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 1 tepsi

Előkészítési idő: PT20M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT50M

Hozzávalók: