Urasági töltött karaj, egy finom töltött karaj recept, ami jól illik a húsvéthoz. Ismerd meg Te is az urasági töltött karaj receptjét!
Ez az étel sajnos nem annyira ismert a karaj receptek között, mint amennyire megérdemelné.
Hozzávalók:
- 4 szelet sertés karaj
- 8 dkg füstölt főtt tarja
- 8 dkg füstölt sajt
- 2 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Urasági töltött karaj recept:
1 Nyisd ki a karaj szeleteket, kezd el hosszában vágni, mintha két szeletet akarnál csinálni az egyből, de a végét ne vágd át. Így szét tudod hajtani, olyan lesz, mint egy pillangó.
2. Klopfold ki kicsit a karaj szeleteket, sózd és fűszerezd frissen őrölt borssal a karaj mindkét oldalát.
3. Készítsd el az urasági töltött karaj töltelékét. Vágd apróra a füstölt főtt tarját, reszeld hozzá a füstölt sajtot, fokhagymát, és keverd össze a tejföllel.
4. Tegyél mindegyik karaj szeletre a töltelékből.
5. Hajtsd félbe a karaj szeletet és tűzd össze egy hústűvel.
6. Készítsd elő az alapanyagokat a panírozáshoz. Tedd egy tálba a lisztet.
7. Egy másik tálba üsd a tojásokat, adj hozzá egy csipet sót és habard el.
8. Harmadik tálba tedd a zsemlemorzsát.
9. Panírozd be az urasági töltött karaj szeleteket, előszor forgasd meg a lisztben, utána a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.
10. A sütésénél arra kell figyelni, hogy bő olajban kell sütni, de az olaj ne legyen túl forró, mert akkor a közepe nem fog megsülni. Közepes lángon süsd aranybarnára a töltött húsok mindkét oldalát.
11. Szedd ki az olajból, csepegtesd le a felesleges zsiradékot és frissen tálald.
TIPP
Az urasági töltött karaj eredetileg fokhagymával készül, de ha még jobban húsvéti ízvilágot szeretnél, a töltelékben a fokhagymát tormára is cserélheted.
Tálaláskor átlósan félbevághatod a töltött karajt, és a vágott felét diszítheted fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal.