Tejszínes tormás csirkeragu

tejszínes tormás csirkeragu full

Tejszínes tormás csirkeragu, egy egyszerű, finom, szaftos csirkemell recept, amit a torma tesz különlegessé.

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín (30 %-os)
  • 1 tömlő tejszínes krémsajt (10 dkg)
  • 1-2 evőkanál ecetes torma
  • Bors

Tejszínes tormás csirkeragu elkészítése:

1. A csirkemellet csíkozd fel, sózd és borsozd.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát.

3. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat.

4. Ha felmelegedett a zsiradék, pirítsd meg a csirkét. Ezt jó több részletben végezni, hogy legyen helyük pirulni. Ha kész a csirkemell, vedd ki a serpenyőből és tedd félre.

5. Tedd a zsiradékba a felaprított vöröshagymát, sózd meg, és dinszteld meg.

6. Öntsd fel a fehérborral, sózd, borsozd és forrald el az alkoholt.

7. Ha a bor kb. a felére redukálódott, húzd le a serpenyőt a tűzről, és add hozzá a tejszínt a krémsajtot, és a csirkemellet.

8. Vedd alacsony fokozatra a gázt, és tedd vissza a serpenyőt. Főzd addig, míg a sajt el nem olvad és a szósz be nem sűrűsödik.

9. Ha a szósz megfelelő állagú, add hozzá a tormát, ezt érdemes több részletben és folyamatosan kóstolni, és fűszerezd sóval és borssal.

10. A tejszínes tormás csirkemellhez rizs vagy tészta köret illik a legjobban.

Tejszínes tormás csirkeragu - Husvet.info.hu

Tejszínes tormás csirkeragu, egy egyszerű, finom, szaftos csirkemell recept, amit a torma tesz különlegessé.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók: