Tojáslikőrös kuglóf

tojáslikőrös kuglóf

Tojáslikőrös kuglóf egy különleges, ünnepi sütemény, aminek ott a helye a húsvéti asztalon.

A kuglófhoz a tojáslikőrt akár házilag is elkészítheted.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 23 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl étolaj
  • 3 dl tojáslikőr
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só

Tojáslikőrös kuglóf recept:

1 A tojáslikőrös kuglófhoz melegítsd elő a sütőt 175 fokra.

2. Olajozd ki a kuglóf formát, és szórd meg zsemlemorzsával, hogy ne ragadjon le a tészta.

3. Üsd a tojásokat egy tálba, és keverd habosra a porcukorral és vaníliás cukorral.

4. Fokozatosan keverd hozzát az olajat, majd a tojáslikőrt.

5. A lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval.

6. Keverd a lisztes keveréket a tojásos masszához, ezzel elkészült a tojáslikőrös kuglóf tésztája.

7. Öntsd a masszát a kuglóf formába, és tedd a 175 fokra előmelegített sütőbe.

8. A tojáslikőrös kuglófot kb. 50 percig süsd, ellenőrizd tűpróbával, hogy megsült-e.

9. A megsült kuglófot vedd a ki sütőből és egy tányérra fordítsd ki.

Tippek a tojáslikőrös kuglófhoz:

Márványos kuglófot is készíthetsz belőle, ha a a tészta feléhez két evőkanál kakaóport keversz, és felváltva kanalazod a formába.

A kuglófot mázzal is bevonhatod, például csokival.

Tojáslikőrös kuglóf - Husvet.info.hu

Tojáslikőrös kuglóf egy különleges, ünnepi sütemény, aminek ott a helye a húsvéti asztalon. Készítsd el Te is a locsolók örömére!

Típus: sütemény

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 1 db

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT50M

Összes idő: PT60M

Hozzávalók: