Tojáslikőr házilag

tojáslikőr készítés házilag

A húsvét egyik legfontosabb alapanyaga a tojás, de nem csak főtt tojást vagy hímes tojást készíthetünk belőle, hanem tojáslikőrt is, a család és a locsolók nagy örömére. Egyáltalán nem bonyolult a tojáslikőrt házilag elkészíteni, és ha esetleg sok tojássárgája marad ránk, akkor szuper módszer azok felhasználására.

A tojáslikőrt desszertekhez is felhasználhatod, például készíthetsz tojáslikőrös kuglófot, tojáslikőrös tiramisut is.

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 6 db tojássárgája
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1/2 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
  • 2 – 2,5 dl rum vagy vodka

Tojáslikőr házilag:

1Tedd egy lábosba a tejet, tejszínt, add hozzá a vaníliarúd kikapart magját és a szerecsendiót. Melegítsd fel a tejes keveréket, míg el nem kezd gőzölögni.

2. Közben a tojások sárgáját keverd simára a cukorral.

3. Kis sugárban, folyamatos keverés mellett öntsd a meleg tejes keveréket a tojásos cukorhoz. Fontos a fokozatosság, és a folyamatos keverés, különben a tojássárgája kicsapódhat.

4. Keverd simára, majd öntsd vissza a lábosba, és közepes lángon, kevergetve főzd, míg be nem sűrűsödik. Azt vedd számításba, hogy miközben hűl, még sűrűsödni fog. Akkor jó, ha a fakanálon végig húzod az ujjadat, akkor a csík megmarad.

5. Húzd le a lábost a tűzről és pihentesd pár percig.

6. Folyamatos kevergetés mellett add hozzá az alkoholt.

7. Hűtsd ki, és töltsd sterilizált üvegekbe. Hűtőben tárold, és fogyasztás előtt rázd fel.

Tojáslikőr házilag - Husvet.info.hu

Tojáslikőr recept, így készíts finom, sűrű tojáslikőrt házilag a család és a locsolók nagy örömére. Egyszerűbb, mint gondolnád!

Típus: ital

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 1 üveg

Előkészítési idő: PT5M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT25M

Hozzávalók: