Tejszínes tormás csirkeragu, egy egyszerű, finom, szaftos csirkemell recept, amit a torma tesz különlegessé.
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell filé
- 4 evőkanál étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejszín (30 %-os)
- 1 tömlő tejszínes krémsajt (10 dkg)
- 1-2 evőkanál ecetes torma
- Só
- Bors
Tejszínes tormás csirkeragu elkészítése:
1. A csirkemellet csíkozd fel, sózd és borsozd.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát.
3. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat.
4. Ha felmelegedett a zsiradék, pirítsd meg a csirkét. Ezt jó több részletben végezni, hogy legyen helyük pirulni. Ha kész a csirkemell, vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
5. Tedd a zsiradékba a felaprított vöröshagymát, sózd meg, és dinszteld meg.
6. Öntsd fel a fehérborral, sózd, borsozd és forrald el az alkoholt.
7. Ha a bor kb. a felére redukálódott, húzd le a serpenyőt a tűzről, és add hozzá a tejszínt a krémsajtot, és a csirkemellet.
8. Vedd alacsony fokozatra a gázt, és tedd vissza a serpenyőt. Főzd addig, míg a sajt el nem olvad és a szósz be nem sűrűsödik.
9. Ha a szósz megfelelő állagú, add hozzá a tormát, ezt érdemes több részletben és folyamatosan kóstolni, és fűszerezd sóval és borssal.
10. A tejszínes tormás csirkemellhez rizs vagy tészta köret illik a legjobban.