Kossuth kifli egy egyszerű, finom sütemény, ami szuper vendégváró a locsolóknak, a tésztája sokáig puha marad.
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 4 db tojás
- 20 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 db citrom héja
- 1 teáskanál vanília aroma vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg dió
Kossuth kifli recept:
1 A Kossuth kiflihez melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki sütőpapírral egy 20×32 cm-es tepsit.
2. Válaszd szét a tojásokat, tedd külön tálba a sárgájákat és a fehérjéket.
3. Egy másik tálba szitáld a lisztet, és keverd hozzá a sütőport és a sót.
4. Egy harmadik tálba kockázd a vajat, és mérd hozzá a cukrot.
5. Egy robotgép segítségével verd fel a tojásfehérjét.
6. Szintén robotgéppel keverd simára a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojássárgájákat, és citromhéjat, és keverd simára.
7. Egy spatulával keverd a vajas masszához a lisztes keveréket és a felvert tojásfehérje felét.
8. A tojásfehérje másik felét óvatos mozdulatokkal keverd a Kossuth kiflit tésztájához.
9. Tedd a masszát a tepsibe, egyengesd el.
10. Egy késsel vágd durvára a diót, és szórd meg vele a tészta tetejét.
11. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig süsd a Kossuth kiflit. Ellenőrizd tűpróbával, hogy valóban megsült-e, majd vedd ki a sütőből és hűtsd ki.
12. Egy nagyobb pogácsaszaggató, vagy egy pohár segítségével készíts belőle hold alakú süteményeket.
13. A Kossuth kiflit tálaláskor megszórhatod porcukorral. Lekvárral is finom.