Húsvéti töltött dagadó tojással

húsvéti töltött dagadó tojással

Húsvéti töltött dagadó tojással egy látványos húsvéti étel, ami készülhet ebédre, de hidegtálnak is a vendégek számára.

Hozzávalók:

  • 1 db tölteni való dagadó
  • 2 db zsemle
  • 3 db főtt tojás
  • 5 dkg bacon
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db tojás
  • bors

Húsvéti töltött dagadó tojással recept:

1 A felszúrt dagadót fűszerezd kívül-belül sóval és borssal.

2. Főzz meg 3 db tojást, hűtsd ki, majd kockázd fel.

3. A zsemléket kockázd fel, és áztasd be vízbe.

4. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

5. Csíkozd fel a bacont.

6. Süsd meg a bacon darabokat egy kevés zsíron, majd add hozzá a vöröshagymát és párold üvegesre. Ha már majdnem megpuhult a vöröshagyma, add hozzá a fokhagymát is, tedd félre kicsit hűlni.

7. Tedd egy keverőtálba a kinyomkodott zsemléket.

8. Add hozzá a felkockázott főtt tojást, a baconos hagymát, a felaprított petrezselymet.

9. Üss hozzá egy nyers tojást, fűszerezd sóval és borssal, majd keverd jól össze.

10. Töltsd meg a dagadót a tojásos töltelékkel. Nem szabad túl szorosra tölteni, mert akkor sülés közben széteshet. Tűzd be egy hústűvel a dagadó szélét, vagy vardd be. Ha esetleg maradna töltelék, azt tedd félre, azt is meg lehet külön sütni.

11. Tedd a húsvéti töltött dagadót egy kizsírozott tepsibe, szúrkáld meg a tetejét hústűvel, önts alá kb. 1 dl vizet, és takard be egy alufóliával.

12. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd kb. 50 percig.

13. Ha a dagadó megpuhult, vedd le a fóliát, ha esetleg maradt töltelék, ami nem fért a húsba, tedd a hús mellé, és tedd vissza a sütőbe még kb. 40 percre, míg szép pirosra nem sült.

14. Vedd ki a sütőből és hűtsd ki kicsit, utána lehet szeletelni. A töltött dagadót hidegen és melegen is lehet fogyasztani. Akkor lehet a legszebben szeletelni, ha kihűtöd, a hűtőbe rakod és másnap szeleteled.

Húsvéti töltött dagadó tojással - Husvet.info.hu

Húsvéti töltött dagadó tojással egy látványos húsvéti étel, ami készülhet ebédre, de hidegtálnak is a vendégek számára.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 1 db

Előkészítési idő: PT30M

Főzési idő: PT90M

Összes idő: PT120M

Hozzávalók: