A sajtos baconos csirkemell torta őzgerincben egy igazi ünnepi étel, nagyon finom, látványos, hidegen és melegen is lehet fogyasztani. A húsvéti vagy karácsonyi asztal sztárja.
Hozzávalók:
- 60-70 dkg csirkemell
- 15 dkg trappista sajt
- 3 db tojás
- só
- bors
- 25 dkg bacon
Baconos csirkemell torta őzgerincben recept:
1 A baconos csirkemell tortához csíkozd fel a csirkemellet, fűszerezd sóval és borssal.
2. Egy sütőpapírral vagy alufóliával bélelt őzgerincet rakjál ki bacon szeletekkel, hogy a szélei lelógjanak, és majd rá lehessen hajtani a tetejére.
3. Reszeld le a sajtot.
4. Üsd a tojásokat egy tálba, habard el, keverd hozzá a reszelt sajtot.
5. Keverd a sajtos tojásos masszába a csirkemell csíkokat.
6. Kanalazd a csirkét a baconos őzgerinc formába.
7. Hajtsd be a bacon szeleteket.
8. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és tedd az előmelegített sütőbe a baconos csirkemell tortát, és süsd kb. 40 percig.
9. Ha megsült, vedd ki a sütőből, óvatosan borítsd ki fejjel lefelé egy tepsire, és tedd vissza a sütőbe, hogy a bacon megpriuljon.
Szeletelés előtt várd meg, míg kicsit kihűl, mert ha forrón szeleteled, szét fog esni.
Milyen köret illik a sajtos baconos csirkemell tortához?
Például a krumplipüré, sült krumpli, saláták.