Húsvéti rakott krumpli

húsvéti rakott krumpli kolbász nélkül

A rakott krumpli az egyik legnépszerűbb magyar egytálétel, amit húsvéti kiadásban is elkészíthetünk. Ez a rakott krumpli kolbász nélkül sonkával készül.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 10 db főtt tojás
  • 40 dkg füstölt főtt sonka
  • 4-5 szelet bacon
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 3-4 evőkanál ecetes torma

Húsvéti rakott krumpli recept:

1 A húsvéti rakott krumplihoz először a burgonyát kell megfőzni. Ehhez tedd a megmosott krumplit egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd meg és főzd kb. 20 percig. Ha megfőtt a krumpli szűrd le, és pucold meg, még mielőtt kihűlne, így sokkal könnyebb.

2. Főzd meg a tojásokat is, hideg vízben tedd fel őket főni, és 8-10 perc főzés után azonnal hűtsd le hideg vízzel. Ha kihűltek a főtt tojások, pucold meg őket.

3. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

4. Karikázd fel a főtt krumplit, főtt tojást és kockázd fel a sonkát.

5. Keverd össze a tejfölt a tormát egy kevés sóval. Érdemes kóstolni, attól függően kell szabályozni a torma mennyiségét, hogy mennyire csípős, illetve mennyire szeretitek tormásan.

5. A tepsi aljára helyezz el néhány bacon szeletet, és rakd ki egy réteg főtt krumplival és sózd meg.

6. Jön egy réteg főtt tojás karika és szórd meg sonka kockával.

7. Locsold meg a tormás tejföllel.

8. Rakj le egy újabb réteg krumplit, sózd meg, majd főtt tojás és sonka darabok.

9. Az utolsó réteg krumpli legyen, amire öntsd rá a maradék tejfölt.

TIPP: A tejfölös retegre még reszelt sajtot is tehetsz.

10. Tedd a sonkás rakott krumplit a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 50 perc alatt süsd készre.

11. Ha megsült, pihentesd kicsit, úgy könnyebb szeletelni.

Húsvéti rakott krumpli kolbász nélkül - Husvet.info.hu

Húsvéti rakott krumpli kolbász nélkül sonkával, tojással, tormával. Próbáld ki a népszerű egytálétel húsvéti változatát!

Típus: egytálétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT50M

Főzési idő: PT50M

Összes idő: PT100M

Hozzávalók: