Hagymás nyúlmáj

hagymás nyúlmáj krumplipürével

A hagymás nyúlmáj egy különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás, amely tökéletesen illik a húsvéti asztalra. A nyúlhús finom íze és a hagyma édeskés aromája harmonikus egységet alkot, így ez az étel méltán válhat az ünnepi ebéd egyik fénypontjává.

Hozzávalók:

  • 50 dkg nyúlmáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors

Hagymás nyúlmáj recept:

1 A hagymás nyúlmájhoz először készítsd elő a májat. Mosd meg, és darabold fel. Ha szükséges, a vékony hártyákat vagy ereket távolítsd el.

2. Pucold meg a vöröshagymát, vágd féle, majd karikázd fel.

3. Aprítsd fel a fokhagymát.

4. Melegítsd fel a zsírt.

5. Tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és közepes lángon párold üvegesre.

6. Add a vöröshagymához a fokhagymát és párold kicsit.

7. Add a hagymás alaphoz a nyúlmájat, pirítsd meg kicsit, majd fűszerezd borssal és majorannával.

8. Öntsd fel egy kevés vízzel, hogy a fűszerek jól átudják járni a májat, és könnyebben megpuhuljon.

8. Fedő nélkül süsd időnként megkevergetve, amíg a máj meg nem pirul, és kellően szaftos nem lesz. A hagymás nyúlmáj akkor a legfinomabb, amikor már nincs benne rózsaszín rész, de puha az állaga.

9. Végül sózd meg a májat, és tálald kedvenc köreteddel, a képen krumplipürével van.

hagymás nyúlmáj serpenyőben

Tippek a hagymás nyúlmájhoz

Sertészsír helyett füstölt szalonnával is készítheted, először olvaszd ki a felkockázott szalonna zsírját, és abban készítsd el.

Próbáld ki ezeket a májas recepteket is:

.

Hagymás nyúlmáj - Husvet.info.hu

A hagymás nyúlmáj egy különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás, amely tökéletesen illik a húsvéti asztalra

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: 10M

Főzési idő: 15M

Összes idő: 25M

Hozzávalók: