A hagymás nyúlmáj egy különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás, amely tökéletesen illik a húsvéti asztalra. A nyúlhús finom íze és a hagyma édeskés aromája harmonikus egységet alkot, így ez az étel méltán válhat az ünnepi ebéd egyik fénypontjává.
Hozzávalók:
- 50 dkg nyúlmáj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál sertészsír
- 1 teáskanál majoránna
- só
- bors
Hagymás nyúlmáj recept:
1 A hagymás nyúlmájhoz először készítsd elő a májat. Mosd meg, és darabold fel. Ha szükséges, a vékony hártyákat vagy ereket távolítsd el.
2. Pucold meg a vöröshagymát, vágd féle, majd karikázd fel.
3. Aprítsd fel a fokhagymát.
4. Melegítsd fel a zsírt.
5. Tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és közepes lángon párold üvegesre.
6. Add a vöröshagymához a fokhagymát és párold kicsit.
7. Add a hagymás alaphoz a nyúlmájat, pirítsd meg kicsit, majd fűszerezd borssal és majorannával.
8. Öntsd fel egy kevés vízzel, hogy a fűszerek jól átudják járni a májat, és könnyebben megpuhuljon.
8. Fedő nélkül süsd időnként megkevergetve, amíg a máj meg nem pirul, és kellően szaftos nem lesz. A hagymás nyúlmáj akkor a legfinomabb, amikor már nincs benne rózsaszín rész, de puha az állaga.
9. Végül sózd meg a májat, és tálald kedvenc köreteddel, a képen krumplipürével van.
Tippek a hagymás nyúlmájhoz
Sertészsír helyett füstölt szalonnával is készítheted, először olvaszd ki a felkockázott szalonna zsírját, és abban készítsd el.
Próbáld ki ezeket a májas recepteket is:
.