Húsvéti töltött csirkemell

húsvéti töltött csirkemell sült krumplival

Húsvéti töltött csirkemell egy finom, látványos étel, ami a húsvéti ebéd fénypontja lehet.

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb egész csirkemell filé
  • bors
  • 16 szelet bacon

Töltelékhez:

  • 2 db főtt tojás
  • 15 dkg füstölt főtt sonka, tarja
  • 2 db zsemle
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • étolaj
  • friss petrezselyem vagy medvehagyma

Húsvéti töltött csirkemell

1 Vágj négy szeletet a csirkemellből, és nyisd ki pillangó szerűen. Klopfold ki kicsit, és sózd és borsozd a csirkemelleket mindkét oldalát.

2. Kockázd fel a főtt tojást és a főtt sonkát.

3. Aprítsd fel a vöröshagymát.

4. Melegítsd fel egy kevés olajat egy serpenyőben, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és pirítsd meg.

5. Keverd hozzá a felkockázott sonkát, ezt is pirítsd át kicsit.

6. Add hozzá a vízbe mártott, és jól kinyomkodott zsemlét, a főtt tojás, a felaprított petrezselymet és keverd össze.

7. Halmozz a töltelékből a húsokra, majd óvatosan tekerd fel.

8. Tekerd be mindegyik göngyölt csirkemellet baconnel, nekem 4 szelet baconre volt szükségem tekercsenként.

9. Helyezd egy vékonyan kiolajozott tepsibe a húsvéti töltött csirkemelleket.

10. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 30 percig. A végén rákapcsolhatod a légkeverést, vagy felemelheted kicsit a hőfokot pár percre, hogy a bacon szépen megpiruljon.

11. Tálalás előtt pihentesd kicsit, éles késsel szépen fel lehet szeletelni, látványos fogás, amit nem csak melegen, de hidegen is lehet fogyasztani, tehát akár hidegtálra is kerülhet.