Fokhagymás sajtos tejfölös karaj tepsiben

fokhagymás sajtos tejfölös karaj tepsiben

Ha a húsvéti ebédre egy gyorsan összeállítható, de mégis különleges fogást keresel, ez a fokhagymás, sajtos, tejfölös karaj tökéletes választás. A hús omlósra sül a selymes, fokhagymás tejföl alatt, a pirult sajtréteg pedig mennyei ízt és látványt ad az ételnek. Egy igazán kiadós, házias egytálétel, ami pillanatok alatt ünnepi kedvencé válhat.

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 4 szelet karaj (kb. 60 dkg)
  • 1 nagy doboz tejföl (330 g)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg trappista sajt
  • bors
  • 1 evőkanál sertészsír vagy olaj

Fokhagymás sajtos tejfölös karaj tepsiben

1 Klopfold ki kicsit a karaj szeleteket, fűszerezd sóval borssal.

2. Melegítsd fel a zsírt egy serpenyőben és süsd elő a karaj szeletek mindkét oldalát, majd tedd egy tepsibe.

3. Reszeld le a sajtot.

4. A tejfölhöz reszeld a fokhagymát, adj hozzá sót, 5 dkg reszelt sajtot és keverd össze.

5. Öntsd a tejfölös masszát a karaj szeletekre.

6. Tedd a sajtos tejfölös karajt a 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 30 percig.

7. Tedd a maradék reszelt sajtot a tepsis hús tetejére, és süsd még kb. 15 percig, míg a sajt is rá nem olvad a tetejére.

8. Frissen tálald, jól illik hozzá a rizs, krumplipüré.

Fokhagymás sajtos tejfölös karaj tepsiben - Husvet.info.hu

Fokhagymás sajtos tejfölös karaj tepsiben - a hús omlósra sül a selymes, fokhagymás tejföl alatt, a pirult sajtréteg pedig mennyei ízt

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT30M

Főzési idő: PT45M

Összes idő: PT75M

Hozzávalók: