Favágó szelet

favágó szelet

A favágó szelet finom húsvéti ebéd lehet, egy magyaros, laktató étel tükörtojással.

Eredetileg kolozsvári szalonnával készítik, de akár húsvéti sonkát is használhatunk.

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj vagy csirkemell
  • 4 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 nagy csipet majoránna
  • bors

Favágó szelet recept:

1 A hússzeleteket klopfold ki kicsit, sózd és borsozd.

2. Kockázd fel a kolozsvári szalonnát.

3. Vágd félbe a vöröshagymát és karikázd fel, a fokhagymát aprítsd fel.

4. Melegíts fel 2 evőkanál vajat egy serpenyőben és süsd meg benne a csirkemell vagy karajszeleteket, majd tedd félre.

5. Tedd a serpenyőbe a maradék 2 evőkanál vajat, és süsd meg benne a kolozsvári szalonnát.

6. Amikor kezdi kiengedni a zsírját a szalonna, add hozzá a vöröshagymát és fokhagymát, fűszerezd majorannával és pirítsd tovább kevergetve pár percig, majd halmozd a hagymás ragut a csirkemell szeletekre.

7. Süsd meg a tükörtojásokat is a serpenyőben, és tegyél egy-egy tükörtojást a favágó szeletek tetejére.

8. A favágó sertésszelethez jól illik a rizs, sült krumpli, petrezselymes krumpli, krumplipüré is.

Próbáld ki a favágó levest is!

.

Favágó szelet - Husvet.info.hu

A favágó szelet finom húsvéti ebéd lehet, egy magyaros, laktató étel tükörtojással, készítsd el otthon Te is!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT20M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT50M

Hozzávalók: