Eredeti diós kekszszalámi

eredeti diós kekszszalámi

Egy népszerű, egyszerűen, sütés nélkül elkészíthető vendégváró süti, ez a diós kekszszalámi.

Hozzávalók:

2 rúdhoz

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 20 dkg dió
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 6 dkg kakaópor
  • 1 evőkanál rumaroma

Eredeti diós kekszszalámi recept:

1 Bélelj ki fóliával két őzgerinc formát úgy, hogy lógjon le a szélén, hogy be tudd majd takarni.

2. A háztartási kekszet törd apró darabokra.

3. A diót darabold durvára és keverd össze a keksszel.

4. A vajat olvaszd meg egy lábosban.

5. Amíg melegszik a vaj, addig egy kisebb tálban keverd össze a kakaót, a cukrot, és keverd simára egy kevés tejjel.

6. Amikor a vaj felolvadt, add hozzá a kakaót, a maradék tejet és főzd össze. Végül keverd hozzá a rumaromát is.

7. Öntsd a vajas kakaós masszát a kekszre, és keverd jól össze.

8. Tedd a keksszalámi masszáját az őzgerinc formába, egyengesd el, és csomagold be a fóliával.

9. Tedd a hűtőbe egy éjszakára, hogy megdermedjen, és ezalatt a keksz is megpuhul benne.

10. Amikor megdermedt, forgasd porcukorba, így jobban hasonlít a szalámira, és kevésbé ragad.