Egy népszerű, egyszerűen, sütés nélkül elkészíthető vendégváró süti, ez a diós kekszszalámi.
Hozzávalók:
2 rúdhoz
- 50 dkg háztartási keksz
- 20 dkg dió
- 20 dkg kristálycukor
- 3 dl tej
- 20 dkg vaj
- 6 dkg kakaópor
- 1 evőkanál rumaroma
Eredeti diós kekszszalámi recept:
1 Bélelj ki fóliával két őzgerinc formát úgy, hogy lógjon le a szélén, hogy be tudd majd takarni.
2. A háztartási kekszet törd apró darabokra.
3. A diót darabold durvára és keverd össze a keksszel.
4. A vajat olvaszd meg egy lábosban.
5. Amíg melegszik a vaj, addig egy kisebb tálban keverd össze a kakaót, a cukrot, és keverd simára egy kevés tejjel.
6. Amikor a vaj felolvadt, add hozzá a kakaót, a maradék tejet és főzd össze. Végül keverd hozzá a rumaromát is.
7. Öntsd a vajas kakaós masszát a kekszre, és keverd jól össze.
8. Tedd a keksszalámi masszáját az őzgerinc formába, egyengesd el, és csomagold be a fóliával.
9. Tedd a hűtőbe egy éjszakára, hogy megdermedjen, és ezalatt a keksz is megpuhul benne.
10. Amikor megdermedt, forgasd porcukorba, így jobban hasonlít a szalámira, és kevésbé ragad.