Tárkonyos nyúlragu leves krumpli gombóccal egy finom, tartalmas ünnepi leves a húsvéti ebédhez.
Hozzávalók:
- 50 dkg nyúl apróhús (az Auchanban vásároltam)
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 10 dkg karalábé
- 10 dkg karfiol
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 kávéskanál tárkony
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál olaj
Krumpligombóchoz:
- 30 dkg krumpli
- 1 db tojás
- 8 dkg liszt
- só
- bors
Tálaláshoz citrom.
Tárkonyos nyúlragu leves krumpligombóccal recept:
1 A nyúlragu leveshez először a krumpligombócot készítsd el. Pucold meg a krumplit, sós vízben főzd meg, a krumpli levét tedd félre. A leszűrt főtt krumplit törd át, majd tedd félre hűlni.
2. Pucold meg a répákat, a karalábét és kockázd fel. A karfiolt szedd rózsáira, a gombát darabold fel.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
4. Melegítsd fel az olajat egy lábosban, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
5. Add a hagymához a fokhagymát, és néhány másodperc után a felkockázott nyúlhust.
6. Ha kifehéredett a hús, sózd és borsozd, majd add hozzá a karalábét, a répákat és a karfiolt.
7. Öntsd fel a krumpli főzővizével, és főzd tovább.
8. Közben az áttört krumplihoz keverd a tojást, a lisztet, sót és borsot, és készítsd el a krumpligombóc tésztáját.
9. Ha a hús és a zöldségek nagyjából megpuhultak, add a leveshez a zöldborsót, és a gombát.
10. Végül tedd a levesbe a krumpligombócokat is.
11. Ha a gombócok feljöttek a leves tetejére, és minden megpuhult, öntsd a leveshez a tejszínt, és add hozzá a tárkonyt is.
Próbáld ki ezeket a tárkonyos leveseket is:
.