Tárkonyos nyúlragu leves

tárkonyos nyúlragu leves krumpligombóccal

Tárkonyos nyúlragu leves krumpli gombóccal egy finom, tartalmas ünnepi leves a húsvéti ebédhez.

Hozzávalók:

  • 50 dkg nyúl apróhús (az Auchanban vásároltam)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg karfiol
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 kávéskanál tárkony
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál olaj

Krumpligombóchoz:

  • 30 dkg krumpli
  • 1 db tojás
  • 8 dkg liszt
  • bors

Tálaláshoz citrom.

Tárkonyos nyúlragu leves krumpligombóccal recept:

1 A nyúlragu leveshez először a krumpligombócot készítsd el. Pucold meg a krumplit, sós vízben főzd meg, a krumpli levét tedd félre. A leszűrt főtt krumplit törd át, majd tedd félre hűlni.

2. Pucold meg a répákat, a karalábét és kockázd fel. A karfiolt szedd rózsáira, a gombát darabold fel.

3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

4. Melegítsd fel az olajat egy lábosban, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

5. Add a hagymához a fokhagymát, és néhány másodperc után a felkockázott nyúlhust.

6. Ha kifehéredett a hús, sózd és borsozd, majd add hozzá a karalábét, a répákat és a karfiolt.

7. Öntsd fel a krumpli főzővizével, és főzd tovább.

8. Közben az áttört krumplihoz keverd a tojást, a lisztet, sót és borsot, és készítsd el a krumpligombóc tésztáját.

9. Ha a hús és a zöldségek nagyjából megpuhultak, add a leveshez a zöldborsót, és a gombát.

10. Végül tedd a levesbe a krumpligombócokat is.

11. Ha a gombócok feljöttek a leves tetejére, és minden megpuhult, öntsd a leveshez a tejszínt, és add hozzá a tárkonyt is.

Próbáld ki ezeket a tárkonyos leveseket is:

.

Tárkonyos nyúlragu leves - Husvet.info.hu

Tárkonyos nyúlragu leves krumpli gombóccal egy finom, tartalmas ünnepi leves a húsvéti ebédhez. Próbáld ki Te is!

Típus: leves

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT20M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT50M

Hozzávalók: