A húsvéti sajtos sonkás muffin a húsvéti asztal sztárja lehet. Ez az egyszerűen elkészíthető, sós finomság garantáltan minden vendég kedvence lesz, kicsik és nagyok egyaránt imádni fogják! Húsvét után a maradék sonka felhasználására is szuper recept.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 kávéskanál só
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 db tojás
- 2,5 dl tej
- 1 dl étolaj vagy olvasztott vaj
- 100 g húsvéti sonka
Húsvéti sajtos sonkás muffin recept:
1 A sajtos sonkás muffinhoz melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készítsd elő a muffin tepsit. Helyezz bele muffin papírokat, vagy olajozd ki a mélyedéseket.
2. Reszeld le a sajtot.
3. Keverd össze egy keverőtálban a lisztet, sót, sütőport.
4. Keverd hozzá a reszelt sajtot.
5. Egy másik edényben habard el a tojásokat és keverd hozzá a tejet és étolajat vagy olvasztott vajat. Ha olvasztott vajat használsz, figyelj rá, hogy ne legyen forró, mikor a tojáshoz kevered, mert kicsapódhat.
6. Darabold fel a sonkát, és keverd a muffin tésztájába.
7. Kanalazd a tésztát a muffin sütőbe, és süsd kb. 20 percig. Túpróbával ellenőrizd, hogy készre sült-e.
Tippek a sajtos sonkás muffinhoz
A muffin tésztájába keverhetsz felkockázott főtt tojást, aszalt paradicsomot, friss petrezselymet, újhagymát is.
kép: canva.com