Legfinomabb vörösboros nyúlpörkölt

legfinomabb vörösboros nyúlpörkölt nokedlivel

Legfinomabb vörösboros nyúlpörkölt házi nyúlból egy különleges ünnepi főétel nem csak húsvétra.

Hozzávalók:

  • 1 kg nyúlhús
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • fűszerpaprika
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • 2 dl vörösbor

Legfinomabb vörösboros nyúlpörkölt recept:

1 A vörösboros nyúlpörkölthöz isztítsd meg és darabold fel a nyúlhúst, és sózd be.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Kockázd fel a paprikát és a paradicsomot.

4. Olvaszd fel a zsírt egy lábosban, add hozzá a felaprított vöröshagymát és párold üvegesre.

5. Húzd le a tűzről és keverd hozzá a fűszerpaprikát.

6. Add a hagymás alaphoz a fokhagymát, és a felkockázott paprikát és paradicsomot. Tedd vissza a tűzre, és pirítsd le.

7. Öntsd fel egy kevés vízzel és pirítsd zsírjára. Ismételd meg még egyszer, az a szakaszos párolás, ennek köszönheően lesz a pörköltszaft sűrű és zamatos.

8. Tedd a pörköltalapba a feldarabolt nyúlhúst és pirítsd fehéredésig, majd öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi.

9. Add hozzá a babérlevelet is közepes lángon főzd, míg a hús meg nem puhul. A vizet időnként pótolni kell, de mindig csak annyit, hogy éppen ellepje.

10. A főzési idő végén már nem szabad sok vizet hozzáönteni, hogy a szaftja sűrű maradjon.

11. Az utolsó 5 percben öntsd a nyúlpörkölthöz a vörösbort is, forrald át egyszer, és már tálalhatod is!

A vörösboros nyúlpörkölt finom nokedlivel, de továbbni nyúlpörkölt köreteket a linkre kattintva találsz.

Legfinomabb vörösboros nyúlpörkölt - Husvet.info.hu

Legfinomabb vörösboros nyúlpörkölt házi nyúlból egy különleges ünnepi főétel nem csak húsvétra.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT30M

Főzési idő: PT80M

Összes idő: PT110M

Hozzávalók: