Legfinomabb vörösboros nyúlpörkölt házi nyúlból egy különleges ünnepi főétel nem csak húsvétra.
Hozzávalók:
- 1 kg nyúlhús
- 2 evőkanál sertészsír
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- fűszerpaprika
- 2 db babérlevél
- só
- bors
- 2 dl vörösbor
Legfinomabb vörösboros nyúlpörkölt recept:
1 A vörösboros nyúlpörkölthöz isztítsd meg és darabold fel a nyúlhúst, és sózd be.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Kockázd fel a paprikát és a paradicsomot.
4. Olvaszd fel a zsírt egy lábosban, add hozzá a felaprított vöröshagymát és párold üvegesre.
5. Húzd le a tűzről és keverd hozzá a fűszerpaprikát.
6. Add a hagymás alaphoz a fokhagymát, és a felkockázott paprikát és paradicsomot. Tedd vissza a tűzre, és pirítsd le.
7. Öntsd fel egy kevés vízzel és pirítsd zsírjára. Ismételd meg még egyszer, az a szakaszos párolás, ennek köszönheően lesz a pörköltszaft sűrű és zamatos.
8. Tedd a pörköltalapba a feldarabolt nyúlhúst és pirítsd fehéredésig, majd öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi.
9. Add hozzá a babérlevelet is közepes lángon főzd, míg a hús meg nem puhul. A vizet időnként pótolni kell, de mindig csak annyit, hogy éppen ellepje.
10. A főzési idő végén már nem szabad sok vizet hozzáönteni, hogy a szaftja sűrű maradjon.
11. Az utolsó 5 percben öntsd a nyúlpörkölthöz a vörösbort is, forrald át egyszer, és már tálalhatod is!
A vörösboros nyúlpörkölt finom nokedlivel, de továbbni nyúlpörkölt köreteket a linkre kattintva találsz.