Isteni medvehagyma krémleves tejföllel

isteni medvehagyma krémleves tejföllel

A medvehagyma a tavasz egyik hírnöke, így gyakran kerülnek medvehagymából készült ételek a húsvéti asztalra is. A medvehagyma szezonja március végén, április elején kezdődik, ami egybe esik a húsvéti időszakkal. Most egy finom húsvéti leves ötletet mutatunk be, a medvehagyma krémlevest tejföllel.

Hozzávalók:

  • 2 csokor medvehagyma
  • 2 db krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 5 evőkanál tejföl
  • bors

Isteni medvehagyma krémleves tejföllel recept:

1 A medvehagyma krémleveshez aprítsd fel a vöröshagymát.

2. Vágd fel a megtisztított medvehagymát

3. Pucold meg a krumplit és kockázd fel.

4. Melegítsd fel egy lábosban az olajat, add hozzá a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

5. Add a hagymához a medvehagymát, kevergetve párold pár percig.

6. Add hozzá a felkockázott krumplit, és kevergetve párold tovább.

7. Sózd és borsozd és öntsd fel az alaplével.

8. Főzd tovább a medvegyma levest, míg a krumpli meg nem puhul.

9. A tejfölt keverd simára, és higítsd fel kicsit a leves levével, majd öntsd a levesbe.

10. Botmixerrel pürésítsd a levest, és már kész is az isteni medvehagyma krémleves.

Isteni medvehagyma krémleves tejföllel - Husvet.info.hu

Isteni medvehagyma krémleves tejföllel, készítsd el Te is ezt a finom húsvéti levest, a tavasz egyik legnépszerűbb alapanyagából!

Típus: leves

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: