Húsvéti töltött csirkemell egy finom, látványos étel, ami a húsvéti ebéd fénypontja lehet.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb egész csirkemell filé
- só
- bors
- 16 szelet bacon
Töltelékhez:
- 2 db főtt tojás
- 15 dkg füstölt főtt sonka, tarja
- 2 db zsemle
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- étolaj
- friss petrezselyem vagy medvehagyma
Húsvéti töltött csirkemell
1 Vágj négy szeletet a csirkemellből, és nyisd ki pillangó szerűen. Klopfold ki kicsit, és sózd és borsozd a csirkemelleket mindkét oldalát.
2. Kockázd fel a főtt tojást és a főtt sonkát.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát.
4. Melegítsd fel egy kevés olajat egy serpenyőben, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és pirítsd meg.
5. Keverd hozzá a felkockázott sonkát, ezt is pirítsd át kicsit.
6. Add hozzá a vízbe mártott, és jól kinyomkodott zsemlét, a főtt tojás, a felaprított petrezselymet és keverd össze.
7. Halmozz a töltelékből a húsokra, majd óvatosan tekerd fel.
8. Tekerd be mindegyik göngyölt csirkemellet baconnel, nekem 4 szelet baconre volt szükségem tekercsenként.
9. Helyezd egy vékonyan kiolajozott tepsibe a húsvéti töltött csirkemelleket.
10. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 30 percig. A végén rákapcsolhatod a légkeverést, vagy felemelheted kicsit a hőfokot pár percre, hogy a bacon szépen megpiruljon.
11. Tálalás előtt pihentesd kicsit, éles késsel szépen fel lehet szeletelni, látványos fogás, amit nem csak melegen, de hidegen is lehet fogyasztani, tehát akár hidegtálra is kerülhet.