Húsvéti töltelék

húsvéti töltelék

A húsvéti készülődés egyik legfinomabb és leglátványosabb fogása ez a különleges húsvéti töltelék, amely garantáltan lenyűgözi vendégeidet. A medvehagymától lesz igazán különleges ez  a hagyományos ételnek.​

Hozzávalók:

  • 8 db kifli​
  • 200 ml tej​
  • 1 nagyobb vöröshagyma​
  • 1 csokor újhagyma​
  • 400 g füstölt főtt sonka, hús
  • 3 db főtt tojás​
  • Ízlés szerint medvehagyma (elhagyható)​
  • 6 db tojás
  • 1 csomag sütőpor​
  • Ízlés szerint só és bors​

Húsvéti töltelék recept:

1 A kiflik előkészítése: Vágd fel a kifliket kisebb kockákra. Melegítsd fel a tejet langyosra, majd öntsd rá a kiflikockákra, és hagyd, hogy jól magukba szívják.​

2. A hagyma és a hús pirítása: Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, szükség esetén adj hozzá egy kevés olajat is. Aprítsd fel a vöröshagymát, és pirítsd meg a vajon. Amikor már szép aranybarna, add hozzá a kockára vágott füstölt húst, és pirítsd össze őket. Ha kész, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.​

3. A töltelék összeállítása: Nyomkodd ki a tejben áztatott kifliket, majd tedd egy nagy tálba. Add hozzá az apróra vágott főtt tojásokat, az újhagymát, valamint a felaprított medvehagymát és spenótot, ha használod őket.​

4. A tojásos keverék elkészítése: Egy külön tálban verd fel a 6 nyers tojást, ízlés szerint sózd és borsozd, majd keverd hozzá a sütőport.​

5. A massza összeállítása: Öntsd a tojásos keveréket a kiflis-húsos-zöldséges keverékhez, és alaposan dolgozd össze, hogy egyenletes masszát kapj.​

6.  Készíts elő egy sütőformát vajazd ki, majd öntsd bele a masszát.​

7.  Helyezd a húsvéti tölteléket előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 45 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.​

Tálalás: Miután kivetted a sütőből, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel. Ez a töltelék melegen és hidegen egyaránt ízletes, így ideális választás a húsvéti asztalra.​

Tipp: Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, a medvehagyma  mellett adhatsz hozzá apróra vágott friss petrezselymet vagy snidlinget is.​

Ez a recept nemcsak finom, hanem látványos is, így biztosan elnyeri majd a vendégeid tetszését. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Húsvéti töltelék - Husvet.info.hu

Klasszikus húsvéti töltelék recept egyszerűen, lépésről lépésre! A család kedvence lehet az ünnepi menü részeként, vendégvárónak is kíváló.

Típus: köret

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 1 tepsi

Előkészítési idő: PT30M

Főzési idő: PT45M

Összes idő: PT75M

Hozzávalók: