Húsvéti sonkás tormás töltött csirkemell

húsvéti sonkás tormás csirkemell

Húsvéti sonkás tormás töltött csirkemell, tormás sajtkrémmel, almával sonkába tekerve, szuper húsvéti ebéd ötlet vagy vendégváró.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
  • 2 doboz philadelphia krémsajt (250 g)
  • 4 evőkanál frissen reszelt torma
  • 8 szelet feketeerdei sonka
  • 1 db alma
  • bors
  • olaj

Húsvéti sonkás tormás töltött csirkemell recept

1 Vágj 4 szeletet a csirkemellből, nyisd ki pillangó szerűen és klopfold ki. Sózd és borsozd mindkét oldalát a húsoknak.

2. Reszeld le a tormát, és keverd össze a sajtkrémmel.

3. Hámozd meg az almát, vágd ki a csumáját és vágd cikkekre.

4. Halmozz egy adag tormás krémsajtot az előkészített csirkemell szeletekre, és tegyél rá pár alma szeletet.

5. Óvatosan tekerd fel, és csomagold be 2-2 feketeerdei sonka szeletbe. A csirkemell tekercsek két végét hústűvel összetűztem, hogy biztosan bent maradjon a sajtkrém.

6. Olajozz ki vékonyan egy sütőtálat, és helyezd el benne a húsvéti sonkás tormás töltött csirkemelleket.

7. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 percig.

8. Tálalás előtt pihentesd pár percet a húst.

.

Schema nem található.