Húsvéti rakott karaj füstölt sonkával, tojással, tormával. Finom húsvéti ebéd lehet belőle, vagy jó recept húsvét után a maradék húsvéti sonka és főtt tojás felhasználásához.
Ezt az ételt nem csak karajból, de csirkemellből is el lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj
- 4 szelet füstölt főtt tarja vagy sonka
- 4 db főtt tojás
- 4 evőkanál tejföl
- 8 dkg trappista sajt
- 4 teáskanál ecetes torma
- só
- bors
- olaj
Húsvéti rakott karaj elkészítése:
1 A karaj szeleteket klopfold ki, és sózd és borsozd mindkét oldalukat.
2. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben, és süsd meg akaraj szeleteket mindkét oldalát.
3. Tedd az elősütött karaj szeleteket egy tepsibe.
4. Kend meg mindegyik tetejét 1-1 teáskanál ecetes tormával.
5. Helyezz rá egy-egy szelet füstölt főtt tarját.
6. Majd jön egy-egy főtt tojás félbe vágva.
7. Tegyél mindegyikre egy evőkanál tejfölt.
8. Szórd meg a tetejüket reszelt sajttal.
9. Tedd a húsvéti rakott karajt a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd, míg a sajt rá nem olvad, kb. 10 perc.
10. Már kész is a húsvéti rakott karaj!
További, nem csak húsvéti karaj recepteket a linkre kattintva találsz.