Húsvéti diós mascarponés répatorta

húsvéti diós mascarponés répatorta

Húsvéti diós mascarponés répatorta – egy igazi ünnepi sütemény, amit érdemes elkészíteni a családnak!

A répatorta szaftos, fűszeres ízvilága tökéletesen illik a húsvéti ünnepekhez, a mascarponés krém pedig még különlegesebbé teszi. Nézzük, hogyan készítheted el!

Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg barna porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg sárgarépa (reszelve)
  • 3 db tojás
  • 1,5 dl étolaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 nagy narancs (felkockázva)
  • 10 dkg mazsola
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • Csipet szerecsendió (elhagyható)
  • Csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Vaníliás mascarponekrém:

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor

Húsvéti diós mascarponés répatorta recept:

1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra (légkeveréses mód esetén).

2. Keverd össze a lisztet a sóval, darált dióval, szódabikarbónával, sütőporral és fűszerekkel.

3. Reszeld le a sárgarépát, majd keverd össze a mazsolával és a reszelt narancshéjjal.

4. Egy másik tálban keverd habosra a barna porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat, majd fokozatosan add hozzá az olajat.

5. Keverd hozzá a száraz hozzávalókat, majd forgasd bele a sárgarépás keveréket és a felkockázott narancsot.

6. A tortaformát vajazd és lisztezd ki (vagy béleld ki sütőpapírral), majd öntsd bele a masszát.

7. Süsd a 160 fokra előmelegített sütőben 55-60 percig, tűpróbával ellenőrizd.

8. Ha a teteje túlságosan barnulna, takard le alufóliával.

9. Ha elkészült, hagyd pár percig a formában hűlni, majd tedd rácsra, és hagyd teljesen kihűlni.

Vaníliás mascarponekrém elkészítése:

1.A vajat keverd habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral.

2. Add hozzá a mascarponét, és keverd simára.

3. A teljesen kihűlt torta tetejére kanalazd rá a krémet, és ízlés szerint díszítsd.

Tippek:

A tortát diódarabokkal, kandírozott naranccsal vagy húsvéti dekorációval is feldobhatod.

Hűtőben tárolva még finomabb lesz, mert az ízek jobban összeérnek.

Jó étvágyat és kellemes húsvéti ünnepeket!

Húsvéti diós mascarponés répatorta - Husvet.info.hu

Húsvéti diós mascarponés répatorta A répatorta szaftos, fűszeres ízvilága tökéletesen illik a húsvéti ünnepekhez, a mascarponés krém pedig még különlegesebbé teszi.

Típus: sütemény

Recept Mennyisége: 1 db torta

Előkészítési idő: PT25M

Főzési idő: PT60M

Összes idő: PT85M

Hozzávalók: