Holstein szelet karajból

holstein szelet karajból

A Holstein szelet egy egyszerűen elkészíthető főétel, ami remek ötlet a húsvéti ebédhez is.

Holstein szelet hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • 4 db tojás
  • bors
  • zsiradék a sütéshez (olaj vagy zsír)
  • 4 evőkanál liszt (opcionális)

Holstein sertésszelet elkészítése:

1.Első lépésként a karaj szeletekre helyezz egy darab folpackot és a fólián keresztűl klopfold ki, a hús szeletek mindkét oldalát.

2. Sózd és borsozd.

3. Ha használsz lisztet, akkor tedd a lisztet egy laposabb tálba, és forgasd meg benne a karaj szeleteket.

4. Tegyél egy evőkanál zsiradékot egy tapadásmentes serpenyőbe, melegítsd fel, és süsd aranybarnára a karajszeletek mindkét oldalát. Gyorsan elkészül, pár perc. A megsült karajszeleteket tálalásig tartsd melegen, takard le.

5. A Holstein szelethez még el kell készíteni a tükörtojásokat. Melegíts egy kevés zsiradékot, és szórd meg a serpenyő alját egy csipet sóval. Így kevésbé fog leragadni. Közepes lángon süsd meg a tükörtojásokat. A sütési idő attól is függ, hogy mennyire lágyra szeretnéd a sárgáját.

6. Elkészült a sertésszelet Holstein módra, helyezz a tányérra 1-2 szelet karajt, és a tetejére a tükörtojást, és valamilyen köretet mellé. Párolt rizs, sült krumpli jól illik hozzá, de ha diétás fogást szeretnél akkor választhatsz salátát, zöldségköretet is.

Eredetileg a Holstein szelet tetejére szardellát és kapribogyót is tettek, de ezt manapság a legtöbb helyen kihagyják.

Holstein szelet karajból - Husvet.info.hu

A Holstein szelet egy egyszerűen elkészíthető főétel, ami remek ötlet a húsvéti ebédhez is.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 darab

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók: