A Holstein szelet egy egyszerűen elkészíthető főétel, ami remek ötlet a húsvéti ebédhez is.
Holstein szelet hozzávalók:
- 4 szelet karaj
- 4 db tojás
- só
- bors
- zsiradék a sütéshez (olaj vagy zsír)
- 4 evőkanál liszt (opcionális)
Holstein sertésszelet elkészítése:
1.Első lépésként a karaj szeletekre helyezz egy darab folpackot és a fólián keresztűl klopfold ki, a hús szeletek mindkét oldalát.
2. Sózd és borsozd.
3. Ha használsz lisztet, akkor tedd a lisztet egy laposabb tálba, és forgasd meg benne a karaj szeleteket.
4. Tegyél egy evőkanál zsiradékot egy tapadásmentes serpenyőbe, melegítsd fel, és süsd aranybarnára a karajszeletek mindkét oldalát. Gyorsan elkészül, pár perc. A megsült karajszeleteket tálalásig tartsd melegen, takard le.
5. A Holstein szelethez még el kell készíteni a tükörtojásokat. Melegíts egy kevés zsiradékot, és szórd meg a serpenyő alját egy csipet sóval. Így kevésbé fog leragadni. Közepes lángon süsd meg a tükörtojásokat. A sütési idő attól is függ, hogy mennyire lágyra szeretnéd a sárgáját.
6. Elkészült a sertésszelet Holstein módra, helyezz a tányérra 1-2 szelet karajt, és a tetejére a tükörtojást, és valamilyen köretet mellé. Párolt rizs, sült krumpli jól illik hozzá, de ha diétás fogást szeretnél akkor választhatsz salátát, zöldségköretet is.
Eredetileg a Holstein szelet tetejére szardellát és kapribogyót is tettek, de ezt manapság a legtöbb helyen kihagyják.