Ha valami különlegeset keresel az ünnepi asztalra, ez a sajttal és sonkával töltött csirkemell tökéletes választás lehet. A Johann Strauss módra készült csirkemell nemcsak látványos, hanem ízletes is – kívül aranybarnára sült bunda, belül olvadozó sajt és szaftos sonka várja a vendégeket. Egy kis kreativitással igazi ünnepi fogássá varázsolhatod, amely méltó a húsvéti ebéd fénypontjához.
Hozzávalók:
- 4 db kisebb csirkemell filé
- 8 szelet sonka
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- só
- bors
- olaj
Csirkemell Johann Strauss módra elkészítése:
1 A csirkemell Johann Strauss módra valójában egy sajttal sonkával töltött csirkemell, ezért a csirkemell előkészítésével kell kezdeni, hogy meg tudjuk tölteni. Nyisd ki pillangó szerűen a csirkemellet, mintha félbe akarnád vágni, csak ne vágd át teljesen.
2. Helyezz fóliát a kinyitott csirkemell szeletekere, és klopfold ki kicsit.
3. Sózd és borsozd a csirkemellek mindkét oldalát.
4. Helyezz 2-2 szelet sonkát mindegyik csirkemellre. Ha nagyobb sonkád van, akkor elég lehet egy is, a lényeg, hogy nagyjából befedje.
5. A sajtból vágj kis rudakat, és helyezd a sonkára.
6. Hajtsd félbe a csirkemellet, és egy hústűvel tűzd össze.
7. Tedd egy tálba a lisztet.
8. Üsd egy másik tálba a tojásokat, és egy csipet sóval habard el.
9. Forgasd meg a lisztben a sajttal sonkával töltött csirkemellet.
10. Utána meg forgasd meg a tojásban.
11. A töltött csirkemell mindkét oldalát bő olajban, közepes lángon süsd aranybarnára.
12. A kisült csirkemellet tedd papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.
13. Frissen tálald, sült krumpli, krumplipüré, párolt rizs jól illik hozzá.
14. Tálaláskor hosszában keresztbe vágd félbe, és szórd meg a tetejét egy kevés reszelt sajttal.