Húsvéti gyümölcskenyér

húsvéti gyümölcskenyér

A húsvéti gyümölcskenyér egy klasszikus, mutatós és finom sütemény, ami remekül illik a húsvéti vendégváráshoz. Illatos, szaftos, és napokig finom marad – igazi családi kedvenc!

Hozzávalók (kb. 12 szelethez):

Tésztához:

  • 100 g kristálycukor
  • 110 g puha vaj
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 220 g liszt
  • 80 ml tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 vaníliarúd belseje
  • 1 narancs reszelt héja
  • 200 g diákcsemege (aszalt gyümölcsök és magvak keveréke)

A gyümölcs áztatásához:

  • Kevés rum

Húsvéti gyümölcskenyér recept:

1 Készítsd elő a gyümölcsöket:
Vágd apróra a diákcsemegét, majd áztasd be kevés rumba legalább egy órára, hogy szépen megpuhuljanak és átvegyék a rum ízét.

2. Keverd ki a tésztát:
A vajat habosítsd fel a cukorral, majd egyesével dolgozd bele a tojásokat. Add hozzá a vaníliarúd belsejét és a reszelt narancshéjat.

3. Dolgozd bele a száraz hozzávalókat:
Keverd össze a lisztet a sütőporral és a sóval, majd adagold a vajas-tojásos masszához. Öntsd hozzá a tejet, és keverd sima, sűrű tésztává.

4. Add hozzá a gyümölcsöket:
Szűrd le az áztatott gyümölcsöket, forgasd meg őket egy kevés lisztben (így nem süllyednek le), majd keverd a tésztába.

5. Süsd meg:
Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt őzgerincformába, és süsd 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e.

6. Hűtsd ki és tálald:
A kész süteményt pár percig pihentesd a formában, majd borítsd ki rácsra, és hagyd teljesen kihűlni. Szeletelve kínáld.

Tipp:

A húsvéti gyümölcskenyér tökéletes előre elkészíthető vendégváró, amit akár napokkal korábban megsüthetsz – sőt, az ízek csak még jobban összeérnek!

Húsvéti gyümölcskenyér - Husvet.info.hu

A húsvéti gyümölcskenyér egy klasszikus, mutatós és finom sütemény, ami remekül illik a húsvéti vendégváráshoz. Illatos, szaftos, és napokig finom marad – igazi családi kedvenc!

Típus: sütemény

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 12 szelet

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT40M

Összes idő: PT50M

Hozzávalók: