Medvehagymás túróval töltött csirkemell egy igazi tavaszi fogás, ami a húsvéti asztal sztárja is lehet.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell kb. 50 dkg
- 25 dkg túró
- 2 evőkanál tejföl
- 1/2 csokor medvehagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 2 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Medvehagymás túróval töltött csirkemell rántva elkészítése:
1 Törd össze a túrót.
2. Add a túróhoz a tejfölt, az apróra vágott medvehagymát, egy kevés sót és keverd össze.
3. Szeleteld fel a csirkemellet, és mindegyik szeletet nyisd ki pillangó szerűen.
4. Tegyél a csirkemell szeletekre egy fóliát, és klopfold ki kicsit, hogy nagyjából egyforma vastagságú legyen.
5. Sózd, borsozd a csirkemell szeletek mindkét oldalát.
6. Tegyél egy adag túrót a csirkemell szeletekre és tekerd fel.
7. Késztísd elő az alapanyagokat a panírozáshoz
- tedd egy tálba a lisztet
- egy másik tálba üsd a tojásokat, adj hozzá egy csipet sót, és egy villával habard el
- tedd egy másik tálba a zsemlemorzsát
8. Panírozd be a csirkemell tekercseket, először forgasd meg a lisztben, a felvert tojásban végül a zsemlemorzsában.
9. Melegíts olajat egy serpenyőben és közepes lángon bő olajban süsd aranybarnára a medvehagymás túróval töltött csirkemelleket.