Medvehagymás túróval töltött csirkemell

medvehagymás túróval töltött csirkemell

Medvehagymás túróval töltött csirkemell egy igazi tavaszi fogás, ami a húsvéti asztal sztárja is lehet.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell kb. 50 dkg
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1/2 csokor medvehagyma
  • frissen őrölt bors
  • 2 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Medvehagymás túróval töltött csirkemell rántva elkészítése:

1 Törd össze a túrót.

2. Add a túróhoz a tejfölt, az apróra vágott medvehagymát, egy kevés sót és keverd össze.

3. Szeleteld fel a csirkemellet, és mindegyik szeletet nyisd ki pillangó szerűen.

4. Tegyél a csirkemell szeletekre egy fóliát, és klopfold ki kicsit, hogy nagyjából egyforma vastagságú legyen.

5. Sózd, borsozd a csirkemell szeletek mindkét oldalát.

6. Tegyél egy adag túrót a csirkemell szeletekre és tekerd fel.

7. Késztísd elő az alapanyagokat a panírozáshoz

  • tedd egy tálba a lisztet
  • egy másik tálba üsd a tojásokat, adj hozzá egy csipet sót, és egy villával habard el
  • tedd egy másik tálba a zsemlemorzsát

8. Panírozd be a csirkemell tekercseket, először forgasd meg a lisztben, a felvert tojásban végül a zsemlemorzsában.

9. Melegíts olajat egy serpenyőben és közepes lángon bő olajban süsd aranybarnára a medvehagymás túróval töltött csirkemelleket.

Medvehagymás túróval töltött csirkemell - Husvet.info.hu

Medvehagymás túróval töltött csirkemell egy igazi tavaszi fogás, ami a húsvéti asztal sztárja is lehet.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT20M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT50M

Hozzávalók: