Almás tormakrémleves egy különleges ízvilágú leves, aminek ott a helye a húsvéti asztalon.
A torma nem csak a sonka mellé finom, de isteni levest is készíthetünk belőle, ami a húsvéti ebéd sztárja lehet, ráadásul még költségbarát is.
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 2 db alma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olívaolaj vagy vaj
- 2 dl tejszín
- 6 dkg frissen reszelt torma
- 1,5-2 liter zöldségalaplé
- 1 kávéskanál cukor
- só
- frissen őrölt bors
Almás tormakrémleves recept:
1 Az almás tormakrémleveshez prítsd fel a vöröshagymát.
2. Pucold meg és kockázd fel a krumplit és az almát.
3. Egy lábosban melegítsd fel a zsiradékot, tedd bele a felaprított vöröshagymát és párold üvegesre.
4. Add hozzá a krumplit, és az almát, keverd jól át, majd öntsd fel a zöldségalaplével, és főzd, míg a krumpli és az alma meg nem puhulnak.
5. Vedd le a leves a tűzhelyről, és egy botmixerrel pürésítsd.
6. Tedd vissza a levest a tűzhelyre, és add hozzá a szobahőmérsékletű tejszínt és melegítsd össze. Ha nagyon sűrű lenne a leves, akkor adjál még hozzá kevés alaplevet vagy vizet.
7. Végül jöhet a frissen reszelt torma, só, bors és cukor. Kóstolással állítsd be az almás tormakrémleves ízét.
8. Az almás tormakrémlevest forrón tálald, jól illik hozza a sonka chips, pirított zsemlekocka, vagy friss alma kockák.