Almás tormakrémleves

almás tormakrémleves

Almás tormakrémleves egy különleges ízvilágú leves, aminek ott a helye a húsvéti asztalon.

A torma nem csak a sonka mellé finom, de isteni levest is készíthetünk belőle, ami a húsvéti ebéd sztárja lehet, ráadásul még költségbarát is.

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 2 db alma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj vagy vaj
  • 2 dl tejszín
  • 6 dkg frissen reszelt torma
  • 1,5-2 liter zöldségalaplé
  • 1 kávéskanál cukor
  • frissen őrölt bors

Almás tormakrémleves recept:

1 Az almás tormakrémleveshez prítsd fel a vöröshagymát.

2. Pucold meg és kockázd fel a krumplit és az almát.

3. Egy lábosban melegítsd fel a zsiradékot, tedd bele a felaprított vöröshagymát és párold üvegesre.

4. Add hozzá a krumplit, és az almát, keverd jól át, majd öntsd fel a zöldségalaplével, és főzd, míg a krumpli és az alma meg nem puhulnak.

5. Vedd le a leves a tűzhelyről, és egy botmixerrel pürésítsd.

6. Tedd vissza a levest a tűzhelyre, és add hozzá a szobahőmérsékletű tejszínt és melegítsd össze. Ha nagyon sűrű lenne a leves, akkor adjál még hozzá kevés alaplevet vagy vizet.

7. Végül jöhet a frissen reszelt torma, só, bors és cukor. Kóstolással állítsd be az almás tormakrémleves ízét.

8. Az almás tormakrémlevest forrón tálald, jól illik hozza a sonka chips,  pirított zsemlekocka, vagy friss alma kockák.

Almás tormakrémleves - Husvet.info.hu

Almás tormakrémleves egy különleges ízvilágú leves, ami a húsvéti ebéd sztárja lehet, finom és költségbarát is.

Típus: leves

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: