A medvehagyma a tavasz egyik hírnöke, így gyakran kerülnek medvehagymából készült ételek a húsvéti asztalra is. A medvehagyma szezonja március végén, április elején kezdődik, ami egybe esik a húsvéti időszakkal. Most egy finom húsvéti leves ötletet mutatunk be, a medvehagyma krémlevest tejföllel.
Hozzávalók:
- 2 csokor medvehagyma
- 2 db krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 liter zöldségalaplé
- 5 evőkanál tejföl
- só
- bors
Isteni medvehagyma krémleves tejföllel recept:
1 A medvehagyma krémleveshez aprítsd fel a vöröshagymát.
2. Vágd fel a megtisztított medvehagymát
3. Pucold meg a krumplit és kockázd fel.
4. Melegítsd fel egy lábosban az olajat, add hozzá a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
5. Add a hagymához a medvehagymát, kevergetve párold pár percig.
6. Add hozzá a felkockázott krumplit, és kevergetve párold tovább.
7. Sózd és borsozd és öntsd fel az alaplével.
8. Főzd tovább a medvegyma levest, míg a krumpli meg nem puhul.
9. A tejfölt keverd simára, és higítsd fel kicsit a leves levével, majd öntsd a levesbe.
10. Botmixerrel pürésítsd a levest, és már kész is az isteni medvehagyma krémleves.